Mršavljenje, mit ili istina

Na samom početku potrebno je postaviti ptanje samome sebi, a ono glasi: što zapravo hoću? i koga ću slušati? … Prvi odgovor ovisi o vama samima, a drugi glasi – samo i jedino sebe! Zapravo je potpuno bizarno da smo došli do ovog stupnja vlastite svijesti (u biti smo degradirali same sebe …) najtočniji odgovor bi glasio da smo se izgubili. Zašto? Zato što je čin hranjenja nešto najprirodnije na svijetu i u njemu nema ničeg lošeg, jer nam na kraju krajeva o njemu ovisi život. Do prije samo nekoliko desetljeća imali smo problem gladi i epidemija različitih zaraznih bolesti, koje smo uspjeli suzbiti, jer samo da se zna, glad i zarazne bolesti su desetkovali čovječanstvo do nedavno, a danas nam je zapravo toliko dobro da se o gladi i ne priča pa smo već i zaboravili , ali smo naravno ušli u drugu krajnost, u kojoj postajemo obijesni što se tiče hrane i količina te vrste hrane koju konzumiramo. Dakle sve je stvar stava i odluke, odnosno najgroznije riječi koju ljudski mozak može smisliti, a ona se zove disciplina …. Da na žalost, fali nam discipline i samomotivacije, a hranimo se u beskraj lažnim obećanjima i rješenjima preko noći. Zapravo nam je dobro i te činjenice bi se svaki dan trebali prisjetiti… Kao što primjećujete nema još niti jedne riječi vezane uz hranu i prehranu, to je zato što mršavljenje, zdravlje i izgled na ovom nivou i nemaju veze direktno s hranom nego s odlukom, jer ako ste slabi vjerojatno do ovog dijela teksta niste ni došli…. ako jeste znači da u vama postoji nešto što vas tjera dalje i to je dobro jer samo sami sebi možete pomoći u pokušaju da živite maksimum vlastitog života. Upravo i samo na taj način koristite sve dosege današnje civilizacije… Da, vi imate izbor, nekad ljudi nisu imali vremena dokoličariti kao danas, jer su se borili za goli život, danas je dovoljno ući u dućan … Toliko vremena valjda imate …. odlučite odmah!

Najgori pristup od svih je površni pristup, krive odluke i samostalno određivanje  pravila … (u slučaju da ne znate dovoljno).

Nema rezultata preko noći, da potrebno je promijeniti navike i utvrditi dnevni ritam te na kraju svega odlučiti sve to provesti … moguće je.