Mršavljenje bez dijete?

Dobivate na težini, a ne znate ni sami zašto? Probali ste sve dijete na koje ste naišli i niste postigli nikakve rezultate? To je zato što ste tražili na krivom mjestu. Da biste smršavili ne treba vam dijeta, treba vam promjena prehrambenih navika. Ipak, ništa se neće riješiti samo od sebe, potrebno je uložiti trud.

1. Promijenite stav. Možete staviti pod kontrolu ovaj aspekt svog života. Započinjanje promjena u svojim prehrambenim navikama je znak hrabrosti i uspjeha, a ne poraza. To znači da niste odustali i da ste napravili prvi korak ka uspjehu.

2. Promijenite način prehrane. Naravno da nije dobro zadržati loše prehrambene navike, ali njihovo uklanjanje može biti zamka. Navike su nešto što nam je duboko usađeno. Dobro su nam poznate, ugodne i ponekad služe da ugodimo drugima, npr. obitelji koja je navikla na određena jela i načine njihove pripreme. Da biste što bezbolnije uveli promjene u svoju prehranu, počnite sa zdravijim verzijama već dobro vam poznatih recepata. Svaki pokušaj da krenete naglo i ambiciozno s promjenama, unaprijed je osuđen na propast.

 3. Promijenite prioritete. Ako se poistovjećujete s hranom, prestanite to raditi. Vi niste obiteljska večera, ni poslijepodnevna čokoladica. Svaki put kad se nađete u situaciji da se opravdavate zbog svog izbora namirnica, jer je to nešto što uvijek činite, prestanite. Niste kolekcija loših navika. Vi ste osoba koja želi izgubiti nekoliko kilograma i biti zdravija. Ovaj savjet vam sad možda zvuči smiješno, ali sigurno ćete se naći u situaciji da se poistovjećujete sa hranom ili da vam se čini da vas hrana koju jedete definira.

Zapamtite jednako ste uspješni 1. dan kao i 101. dan – jer uspjeh je u djelovanju. Svakim danom izgledat ćete i osjećati se sve bolje.