Prvi online centar zdrave prehrane / info@e-hrana.com

Dječji jelovnik za mršavljenje – 7 dana

Specifikacija Jelovnika

Jelovnik sadrži naslovnicu, upute za korištenje, jelovnik na bazi 7 dana, listu za kupovinu i pripadajuće recepte. Svaki jelovnik sadrži 35 obroka ukupno: (5 obroka dnevno x 7 dana) i količine namirica koje treba konzumirati u svakom obroku (bez suvišnog vaganja). Jelovnik je izborom namirnica te odabirom jela prilagođen dobi o 3 do 7 godina. Svaki jelovnik definiran je energetskim unosom – brojem kalorija koje je potrebno pojesti svakoga dana kako bi se zadovoljile potrebe za energijom i hranjivim tvarima vašeg djeteta.

Mršavljenje djece – dječji jelovnik

Problem povećane tjelesne težine od najranije dobi postaje sve veći problem današnjice te roditelje stavlja pred niz iskušenja i prepreka kojim nastoje učiniti najbolje za svoje dijete. Dječji jelovnici zbog današnjeg načina života, nedostatka vremena, kontrole nad prehranom i navika jednolični su, prebogati energijom i/ili praznim kalorijama, a siromašni hranjivim tvarima. No rješenja ipak postoje i naravno djeluju, no da biste postigli rezultat stvari morate postaviti na pravilan način i pripremiti se na sve prepreke na koje ćete naići.

Ako vaše dijete ima prekomjernu tjelesnu težinu postoji puno toga što možete učiniti kako bi mu pomogli da postigne zdravu težinu i stekne pravilne navike!

Dječji jelovnici za pretilu djecu

Niskokalorična i restriktivna prehrana u ovoj za razvoj i dugoročno zdravlje izuzetno osjetljivoj dobi samo će vam se obiti o glavu te ćete postići kontraproduktivan efekt – dijete će još više žudjeti za onim što mu branite! Zapamtite vaše dijete još uvijek raste tako da vam misao vodilja i cilj moraju biti zadržavanje postojeće težine paralelno s rastom djeteta – dakle dijete mora izrasti vlastitu težinu. Na ovakav način omogućit ćete zdrav i nesmetan rast te osigurati sve potrebne nutrijente za razvoj svih tjelesnih sustava.

Roditeljima je ponekad teško reći da im dijete ima problema s prekomjernom težinom. Važno je istaknuti da dijete ne mora nužno biti “veliko” da bi imalo prekomjernu tjelesnu težinu te upravo zato danas imamo djecu sa sve većom tjelesnom težinom u sve ranijoj dobi!

Ivana Purić

Nutricionist, dipl. ing., prof.

Da biste postigli cilj morate imati sistem i dosljedno ga se pridržavati!

Zakažite konzultacije

Vaša Email adresa *

Odaberite vrstu usluge *

Napomena

captcha

Gdje smo?

 Adresa Horvaćanska cesta 25/7 kat, 10 000 Zagreb
 Kontakt (095) 896 24 98
 Kontakt (098) 60 30 50
 Mail e-hrana@e-hrana.com

Radno vrijeme

 Ponedjeljak – petak: 10:00 do 18:00 h (vaš dolazak po najavi)
 Subota: po dogovoru
Informacije o rasponu cijena

Bavimo se

 Regulacijom tjelesne težine
 Oporavkom organizma od bolesti
 Dječjom prehranom

Naše usluge možete ostvariti

 Dolaskom u naš ured
 Putem telefona (besplatna dostava naših proizvoda)
 Putem maila (besplatna dostava naših proizvoda)

Koraci za uspjeh kod mršavljenja djece – smjernice za roditelje 

  • Redovito kontrolirajte težinu svoga djeteta
  • Sitnice su bitne, svaki dan provedite u praksu ono što ste zacrtali kao cilj
  • Budite im dobar uzor – djeca uče po modelu
  • Pazite na veličine serviranja hrane koju dajete djeci
  • Jedite isto, ali u izvornom obliku
  • Uključite svoje dijete u odlučivanje što želi jesti (ponudite mu izbor)
  • Učinite obroke zanimljivim (bojama, teksturama, imenima)
  • Potičite fizičku aktivnost i kretanje svog djeteta u svim situacijama
  • Uvedite red i pravila u njihov dnevni raspored
  • Počnite sa doručkom

 

Najbolji način da potaknete dijete na fizičku aktivnost i red u prehrani odnosno da im usadite dobre navike jest da to učinite i sami.

Igranje u parku ili kupanje u moru sa svojom djecom pokazuje im da je aktivno provedeno vrijeme zapravo zabavno i to je odličan način za zajedničko druženje cijele obitelji.

Ključ uspjeha kod pretile djece

Da biste uspjeli realizirati cilj mršavljenja svog djeteta potreban vam je (održivi) sistem prehrane jer inače lutate i igrate se pokušaja i pogreške. Ovisno o dobi i zdravstvenom stanju djeteta potrebno je definirati prosječni energetski unos na dnevnoj bazi te ga pretvoriti u 3 glavna obroka i 2 međuobroka. Ključ uspjeha leži upravo u kontinutitetu provođenja gore navedenih smjernica. Potrebno je osmisliti dan kao produktivnu i suvislu cjelinu što se tiče broja i vrste obroka te započeti s realizacijom od početka dana jer doručak je najvažniji obrok u danu – ako njega postavite kako treba i svi ostali obroci će se sami po sebi posložiti kako trebaju.

Kada birate cjelovite odnosno neprerađene izvore namirnica, svojoj djeci omogućujete niži energetski unos uz veću hranjivu vrijednost!

Pravilo palca kod regulacije težine u djece je: 5 na dan

Djeca, baš kao i odrasli, trebaju u svojoj prehrani za cilj imati konzumaciju barem 5 ili više serviranja povrća i voća svaki dan. Uz bogat izvor minerala i vitamina, oni su uz cjelovite žitarice osnovni izvori vlakana – glavnog alata za regulaciju tjelesne težine kako kod djece tako i kod odraslih. Vlakna u doticaju s vodom  mehanički bubre, povećavaju volumen te omogućavaju dulje periode sitosti uz prirodnu samoregulaciju peristaltike crijeva i rada probave. No najvažnija stavka kod regulacije debljine u djece jest izbacivanje praznih kalorija iz slatkiša, rafiniranih proizvoda na bazi žitarica i sokova. Najslabiju kariku možete vrlo lako pretvoriti u najjače oružje jer su žitarice najbogatiji izvori prehrambenih vlakana – samo ih morate pripremiti na pravi način i ponuditi svom djetetu!

Uspjeh jedne djevojčice – pročitajte kako je naša klijentica opisala zdravu prehranu!

Nakon više istraživanja zaključila sam da trebamo jesti zdravo. Piramida zdrave prehrame može nam pomoći u tome. Ako ne znate koje su namirnice dobre za neki obrok, sada slušajte: za za jutrak je najbolje neko voće koje nije špricano. Za doručak najbolje su neke pahuljice sa mlijekom ili neki sendvič od integralnog kruha. Za ručak je preporučljivo neko varivo ili neka juha od povrća te neko ne jako masno meso. Voćnu salatu ili voćni sok trebamo jesti za užinu, a za večeru nešto lagano poput žitarica ili jaja. Nije potpuno zabranjeno 2 do 3 kockice čokolade na dan. Slobodno se malo zasladi sa čokoladom, a ako želiš možeš uzeti i žličicu meda koji je zdrav. Uglavnom jedimo zdravo i raznoliko!
P.R.P. 8. godina

 

Back to Top

Zakažite termin!

Vaša Email adresa *

Odaberite vrstu usluge *

Napomena

captcha