Prvi online centar zdrave prehrane / info@e-hrana.com

Dječji nutricionist.

Što je dječji nutricionist

Dječji nutricionist je stručna osoba koja će roditelje uputiti u osnove pravilne prehrane te ju prema potrebama individualno prilagoditi svakom djetetu posebno.

Važnost edukacije djece o osnovama pravilnog načina prehrane je presudan faktor njihovog budućeg zdravlja

…jer stjecanje pravilnih prehrambeni navika u djetinjstvu definira njihov odabir hrane tijekom ostatka života. Razigrani dječji um vrlo lako upija nove informacije osobito ako su mu prezentirane na jednostavan i lako shvatljiv način te time postaju osnova prevencije mnogih kroničinih i teških oboljenja u kasnijim životnim fazama. Ukoliko se kao roditelji odlučite učiniti ovaj važan korak za zdravlje svoga djeteta steknete stjecanje nova znanja i njihovu praktičnu primjenu u svakodnevnom životu time svakako postavljate čvrste temelje budućeg zdravlja vašeg djeteta.

Edukacija je ulog u buduće zdravlje

Iako se u republici Hrvatskoj  primijenjuju smjernice o pravilnoj prehrani za učenike osnovnih i srednjih škola čiji je osnovni cilj edukacija o pravilnoj prehrani te prevencija i smanjenje prekomjerne težine, što je svakako pohvalno i važno, nažalost nije i dovoljno za prave rezultate.

Zadatak dječjeg nutricionista jest dati vam savjet te vas usmjeriti na pravi put

… u moru često krivih i kontradiktornih informacija na koje svakodnevno nailazite, a direktno su vezane uz prehranu. Pravilna prehrana svakako može produljiti ljudski vijek, no možda je i važnije reći da ga svakako čini kvalitetnijim. Edukacijom o pravilnom načinu prehrane preventivno se djeluje na kasniju pojavu bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti, problemi s visokim krvnim tlakom, dijabetes, mnoga kancerogena oboljenja te svakako pretilost koja je ishodište većine nabrojani bolesti i oboljenja. Svakako treba reći da pravilan način prehrane ne garantira apsolutno zdravlje ali definitivno usporava prve znakove ili pojavu mogućih oboljenja.

Ivana Purić

Nutricionist, dipl. ing., prof.

Djelujte na uzroke, ne bavite se simptomima!

O meni

 Ljudsko tijelo promatram kao nedjeljivu cjelinu, koja može optimalno funkcionirati samo ako su svi njeni sustavi zdravi i funkcionalni, stoga ako prehranu fino prilagodite pojedincu, rezultati definitivno neće izostati.
u svijet hrane i prehrane ušla sam kroz rad na sebi još za vrijeme studija na Prehrambeno-Biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te sam znanja dalje usavršavala kroz nastavnički rad s djecom u Ugostiteljsko turističkom učilištu i naravno kroz individualni i grupni rad s klijentima različitih dobnih skupina. 
E info@e-hrana.com

Društvene mreže

Novo u ponudi

Back to Top

Zakažite termin!

Vaša Email adresa *

Odaberite vrstu usluge *

Napomena

captcha